Nieuws
Hondenbelasting verleden tijd

De hondenbelasting is per 1 januari verleden tijd. B&W hebben de Verordening op de heffing en invordering van Hondenbelasting 2022 ingetrokken. Het voornemen de hondenbelasting af te schaffen werd bij de begroting 2023 aangekondigd.

B&W namen nog een aantal andere besluiten voor 2023:

= de afvalstoffenheffing wordt voor één persoon huishoudens 318 euro, voor huishoudens met meer personen 384,72 euro,

= De rioolheffing wordt per perceel 216,36 euro plus voor iedere kubieke meter water boven 400 kubieke meter 34 eurocent,

= de toeristenbelasting wordt 5,60 euro per persoon per nacht. Wordt er overnacht op een camping of boerderij dan is dat 1,70 euro per persoon per nacht,

= het marktgeld bedraagt 17,65 euro per dag of dagdeel; 176,50 euro per kwartaal,

= de onroerend zaak belasting (OZB) beloopt een percentage van de geschatte waarde van het onroerend goed. Bij een woonhuis is dat 0,07139 procent, bij een pand dat deels een woonhuis is 0,042922 procent,

= de reclamebelasting voor ondernemers in Leidschendam-Centrum en het Huygenskwartier Voorburg gaat er zo uit zien: in Leidschendam-Centrum 2,70 euro per 1000 euro geschatte waarde van het pand met een minimum van 200 euro en een maximum van 975 euro; in het Huygenskwartier 3,50 euro per 1000 euro geschatte waarde van het pand met een maximum van 1500 euro.

B&W hebben ook nieuwe tarieven bepaald bij te heffen leges voor gemeentelijke diensten en begrafenissen op de gemeentelijke begraafplaatsen aan de Parkweg Voorburg, Rodelaan Voorburg en Tuinenlaan Leidschendam.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter