Nieuws
Werken aan quantum technologie

Quantum Delft, Quantum Leiden en Quantum for Business gaan intensiever samenwerken om de positie van Zuid-Holland op het gebied van quantumtechnologie te versterken. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) ondersteunt met €100.000,- voor het aanstellen van een regionaal programmamanager. Ook de provincie Zuid-Holland en gemeenten Den Haag, Rotterdam, Leiden en Delft dragen financieel bij.

Quantumtechnologie biedt kansen voor een breed scala aan (maatschappelijke) toepassingen, omdat een quantumcomputer op een veel snellere manier berekeningen maakt dan een klassieke computer.  Ook maakt quantumtechnologie sneller en veiliger internet mogelijk. Investeren in de technologie draagt bij aan het versnellen van de digitale transitie en stimuleert innovatie en economische groei.

Zuid-Holland heeft een zeer gunstige uitgangspositie voor quantumtechnologie door de aanwezigheid van verschillende kennisinstellingen en snelgroeiende bedrijven. De regio behoort hierdoor tot de mondiale top qua onderzoek en startende bedrijven in quantumtechnologie. Om deze gunstige positie te behouden en te versterken is het van belang dat het ecosysteem voor quantumtechnologie sterk is.

Quantum Delft (verbonden aan TU Delft), Quantum Leiden (verbonden aan Universiteit Leiden) en Quantum for Business (gevestigd in Delft) zien kansen om intensiever met elkaar én met andere partijen samen te werken. Ook willen zij onder andere hun programma’s meer op elkaar afstemmen. De programmamanager zal daarnaast proefprojecten opzetten en regelmatig netwerkbijeenkomsten en evenementen organiseren voor kennisuitwisseling en om samenwerking verder te bevorderen. Voor contact met de programmamanager Josepha van Kollenburg kunt u mailen naar info@quantumdelft.nl (foto MRDH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter