Nieuws
De beste wensen voor: De honden en hun baasjes

Jarenlang is er niks aan de hand. Je wandelt keurig met baas of vrouw langs de sloten en door de parken. Met een gerust gevoel. De hondenbelasting is keurig betaald. Niks aan de hand. Tot een plaatselijke politieke partij het nodig vindt om te strijden voor opheffing van die belasting. Hetgeen ook lukt.

Dan ben je opeens de gebeten hond. De gemeente kan de inkomsten van de lokale blaffers niet missen en verzint een list. Hoewel ze het zelf ten stelligste ontkennen worden de nieuwe BOA’s op pad gestuurd met een missie. Iedere loslopende hond gaat op de bon. Eén waarschuwing en dan wordt er een boete opgelegd. Je wordt verwezen naar losloopgebieden, die zo klein zijn dat je er de staart niet kunt keren. Of waar dagelijks grote hondengevechten plaats vinden. Of die pal naast een doorgaande weg liggen. Liever nog ga je naar een wandelgebied bij buurstad Den Haag. Zijn ze hier van je af.

Voor jullie beste blaffers, is het te hopen dat je het komend jaar niet constant de gebeten hond zult zijn. En dat de gemeente eerlijke en duidelijke regels uitvaardigt.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter