Nieuws
Branden rond jaarwisseling: bestelbus en twee scooters

Rond de jaarwisseling zijn een bestelbus en twee scooters in vlammen opgegaan. Daarnaast moest de brandweer meer dan tien keer uitrukken om andere brandjes te blussen.

De bestelbus stond aan de Johan Willem Frisolaan in Leidschendam. Om 22.56 uur kreeg de brandweer de melding dat onverlaten het voertuig in brand hadden gezet. De eerste scooter die de strijd met de vlammen verloor was een exemplaar dat op het Van Royenplein in Voorburg-Bovenveen stond. De melding kwam om 02.21 uur. Een paar minuten later kreeg de brandweer een soortgelijk bericht. Dit maal stond de scooter aan de Sint Martinuslaan in Voorburg.

De brandweer moest op Oudjaarsdag, even voor 17.00 uur, een eerste keer in actie komen op de Spinozalaan in Voorburg waar buiten brand was gesticht. Daarna volgden inzetten vanwege soortgelijke voorvallen (brand buiten, afval, containers) op: Fluitpolderplein Leidschendam (19.12 uur), Baron van Geltingenlaan Voorburg (19.15 uur), Fluitpolderplein Leidschendam (19.53), De Tol Leidschendam (00.19 uur), Savallelaan Voorburg (00.23 uur), Van Fauckenbergestraat Voorburg (01.00 uur), Jan Willem Frisolaan Leidschendam (01.01 uur), Zijdepad Leidschendam (01.12 uur), Burgemeester Feithplein Voorburg (01.14 uur), Burgemeester Keijzerlaan Leidschendam (03.35 en 03.49 uur), Jan Willem Frisolaan Leidschendam (04.14 uur), Schoorlaan Leidschendam (06.58 uur).

Er waren ook nog brandmeldingen uit de Graaf Florisstraat Voorburg (17.09 uur) en de Vliettunnel/Oosteinde Voorburg (00.20 uur). Of de brandweer ter plekke ook echt in actie moest komen is onbekend.

Al met al lijkt de jaarwisseling rustiger te zijn verlopen dan bij de overgang van 2021 naar 2022. De voorspelde regen bleef uit en ook bleef de windkracht binnen de perken. Er was voor een record aan vuurwerk in Nederland verkocht: 110 miljoen euro. Ook in Leidschendam-Voorburg was dat te merken. Sommige inwoners slaagden erin om gedurende twee uur lang een privé vuurwerkshow op te voeren. De politie had al vooraf laten weten niet te gaan controleren op vuurwerk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter