Nieuws
Energiehulpen van start

Verschillende inwoners die in een huurflat met een laag energielabel wonen, krijgen bezoek van de Energiehulp. De Energiehulpen gaan langs bij flatgebouwen in Leidschendam om tips en energieadvies te geven en waar nodig energiebesparende middelen aan te brengen. Van radiatorfolie tot tochtstrippen en ledlampen.

Wethouder Marcel Belt: ,,Energie besparen is belangrijk voor ons klimaat, maar ook voor onze portemonnee. Niet iedereen in onze gemeente heeft de middelen of kennis om minder energie te verbruiken. Daarom bieden we met de Energiehulpen gratis advies en praktische hulp aan inwoners die dat nodig hebben. Zo helpen we iedereen op weg om duurzamer te leven. Want of je nu in een huur- of koophuis woont en een hoger of lager inkomen hebt, er is altijd iets dat je kunt doen.”

Coördinator Rachid el Menhali: ,,Onze eerste dag was al een succes. Veel bewoners zijn thuis en ontvangen ons met open armen. We hebben al zo’n 30 woningen bezocht, advies gegeven en energiebesparende spullen aangebracht. Denk aan tochtstrippen, radiatorfolie, maar ook een stekkerdoos met aan/uit knop of een waterbesparende douchekop. Er zijn veel manieren om het energieverbruik te verlagen in huis. Mensen beseffen vaak niet dat zij zelf ook veel kunnen doen, zonder hulp. Korter douchen en de thermostaat lager zetten kent iedereen wel. Maar als wij vertellen dat droge lucht sneller opwarmt en dat het dus helpt om je huis dagelijks te ventileren, dan reageert men positief verrast. Hetzelfde geldt voor bespaartips als water koken met de waterkoker en niet opwarmen op het gasfornuis. Of gordijnen ’s avonds altijd dichtdoen en ervoor zorgen dat ze niet over de radiator hangen.”

In overleg met de woningcorporaties bekijkt de gemeente of de Energiehulp ook op andere locaties ingezet kan worden. Het gaat om woningen met een laag energielabel, waarvan de bewoners een groot deel van hun inkomen kwijt zijn aan energiekosten. Inwoners die in aanmerking komen voor een bezoek van de Energiehulp, ontvangen een brief. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter