Nieuws
Vier appartementen in oude pastorie

Er komen vier appartementen in de pastorie van de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk, Laan van Nieuw Oost Einde 1 Voorburg. De gemeente heeft ontwikkelaar Steenvlinder daarvoor toestemming gegeven. Oorspronkelijk waren er zes appartementen in het Rijksmonument voorzien.

De pastorie wordt deels gesloopt. Het gaat dan om daken/goten, kozijnen/ramen/deuren, gevels, casco/constructie en binnenwerk. Gesproken wordt over veranderen en vervangen. Elders over splitsen, renoveren en restaureren. In de achtergevel komt een extra balkon en in de zijkant van het dak een dakkappel.

De commissie welstand heeft met het plan ingestemd. De gemeente gaat daarin mee ook al betreft het aan wijking van het geldende bestemmingsplan. De kerk en pastorie staan al sinds 2008 leeg. In de kerk wil Steenvlinder 17 woningen realiseren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter