Activiteiten
Agenda musea maagdelijk leeg

De agenda van de Voorburgse musea Huygens Hofwijck en Swaensteyn, tegenwoordig samen actief onder de Stichting Huygensmuseum, is voor 2023 maagdelijk leeg. Swaensteyn meldt helemaal geen activiteiten, Huygens Hofwijck een kinderworkshop op 4 januari en twee concerten; op 15 januari en 5 februari. De twee musea krijgen tonnen subsidie van de gemeente.

In het najaar van 2022 werden twee grote evenementen van de musea geschrapt: ‘Constantijn Huygens, een leven in brieven’ en een poging om het Romeinse verleden te doen herleven door de bouw van een nep-Romeinse waterput in Park Arentsburgh met daaraan gekoppeld het uitlichten van de contouren van een voormalig Romeins badhuis.

De musea kregen per 1 mei een nieuwe directeur: Lea van der Vinde. Die reageert niet op verzoeken voor een interview. Na haar komst vertrokken Karlien Ritter (hoofd museale zaken) en Femke Overdijk (conservator). Zij werden niet vervangen.

Onlangs zond een lezer van Vlietnieuws nog de volgende opmerking in: ‘Jammer dat de actuele kunsten uit Voorburg en omstreken niet meer op het menu van het museum staan’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter