Nieuws
Showband stopt er mee

Showband’75 uit Leidschendam stopt er mee. Een teruglopend ledental is de oorzaak. De band zal nog één keer optreden: zondag 8 januari in sporthal De Fluit, Fluitpolderplein Leidschendam. Aanvang 16.00 uur. Opgevoerd wordt de show ‘The last call’. Het is een primeur. De showband werd in juni 1975 opgericht en bestond uit drie onderdelen: Marchingband, de ShowBrassBand en Trinity Colorguard.

In maart 2018 sloeg de band al eens alarm. Op dat moment had men 70 leden. Doel was te groeien naar 100 tot 120. Alleen kon de band nieuwe leden niets bieden volgens het toenmalige bestuur. Men was toen op zoek naar een opslagruimte van 4×4 meter en een oefenruimte van 10×15 meter.

Die was echter nergens te vinden. De gemeente weigerde om het leegstaande KJ44, Koningin Julianalaan Leidschendam, ter beschikking te stellen (dat pand staat nu nog leeg, red.). In 2018 oefende de band in De Waterlelie, Prinsenhof Leidschendam. De instrumenten en andere benodigdheden moesten daar elke keer heen gebracht worden vanuit een depot aan de Gruttolaan Leidschendam, om na het oefenen weer teruggebracht te worden. Een eigen ‘honk’ had de band niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter