Activiteiten
Annemarie Boorsma doceert over Museumcollecties

Kunsthistorica Anne Marie Boorsma zal vanaf dinsdag 17 januari een cursus kunstgeschiedenis geven over Nederlandse Museumcollecties. In twaalf lessen zal Boorsma spreken over de geschiedenis van Nederlandse Musea en hun collecties. De cursus gaat over museumarchitectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en design van 1800 tot 2023.

Aan de hand van PowerPointpresentaties worden veel kunstwerken getoond en besproken. Aan bod komen onder andere het Kunstmuseum Den Haag, het Singermuseum Laren, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Drentsmuseum in Assen. Anne Marie Boorsma werkt al 31 jaar als docent kunstgeschiedenis in Den Haag en Voorburg.  

De lessen worden gegeven op dinsdagochtend in Wijkcentrum de Groene Loper, Van Royenstraat 2 Voorburg vanaf 17 januari van 10.00 tot 11.30 uur en op donderdagochtend in Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95 Voorburg, vanaf 19 januari van 9.30 tot 11.00 uur. De cursus kan ook online gevolgd worden. Meer informatie: www.annemarieboorsma.nl 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter