Nieuws
B&W kwamen beloften niet na

B&W zijn hun belofte dat de site van de gemeente per december 2022 tweetalig zou zijn, niet nagekomen. Dat heeft GroenLinks-kamerlid Iris Feld ontdekt. Zij wil nu van B&W weten wanneer die tweetaligheid wel geregeld is. De belofte van B&W stond eerder in antwoorden op schriftelijke vragen die Feld over de zaak had gesteld. Destijds gaven B&W aan: ‘Per december 2022: Webpagina’s over producten en procedures van gemeenten, provincies en waterschappen moeten voldoen aan eisen SDG-verordening en zijn aangemeld bij Your Europe’.

Ook op een ander punt beticht Feld B&W ervan toezeggingen niet na te zijn gekomen. ‘Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 05-07-2022 is door wethouder Van Eekelen toegezegd dat gekeken zou worden wat er op het aanmeldformulier voor de aanvraag van een uitkering kan komen. Op 9 september 2022 gaf het college aan in het vierde kwartaal een terugkoppeling te geven over wat mogelijk is. De fractie van GroenLinks vraagt zich af wanneer deze terugkoppeling verwacht kan worden en of het aanmeldformulier voor een uitkering uitgebreid gaat worden met hulp voor andere zaken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter