Nieuws
U zegt het maar: Geen ‘deal’ met NTA
‘De gemeente heeft in oktober 2021 een besluit genomen om de informatie in het NTA-onderzoek (naar extremisme in de gemeente, red.), geanonimiseerd openbaar te maken. NTA heeft daar bezwaar tegen gemaakt. De bezwaarschriftencommissie heeft dat bezwaar ongegrond verklaard. NTA is daartegen in beroep gegaan bij de rechtbank. De gemeente wacht nu op een uitnodiging voor de hoorzitting en de daaropvolgende uitspraak van de rechtbank. Op Vlietnieuws verscheen onlangs een artikel waarin de suggestie wordt gewekt dat de gemeente samenwerkt met NTA. Daarvan is geen sprake. Er wordt niet gewerkt aan een deal en er is geen contact met NTA.  De gemeente communiceert uitsluitend met de rechtbank. De gemeente wacht de uitspraak van de rechtbank af’.
(Gemeente LV)
Nawoord redactie: zowel NTA als de gemeente hebben de rechtbank voorgesteld het NTA-onderzoek niet in volle omvang publiek te maken waardoor belanghebbenden er geen kennis van kunnen nemen. Daarmee komt de gemeente NTA tegemoet. In het bericht werd zulks vertaald door het woord ‘deal’. Later is dat gewijzigd in ‘oplossing’. Dat de gemeente de uitspraak van de rechtbank afwacht is logisch in een lopende rechtszaak.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter