Nieuws
André van Vliet voorzitter Van Ravesteyn Fonds

André van Vliet is voorzitter geworden van het Van Ravesteyn Fonds (VRF). Van Vliet volgt Mieke Span op. Het fonds is voor inwoners van Leidschendam en Stompwijk, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook sociaal-culturele organisaties kunnen er een beroep op doen voor activiteiten ten behoeve van de inwoners.

Van Vliet: ,,Als inwoner van Leidschendam heb ik gezien hoe het Van Ravesteyn Fonds de afgelopen jaren steeds meer van vaste waarde geworden is bij de ondersteuning van inwoners, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Ik vind het mooi om mij de komende jaren als voorzitter van VRF in te mogen zetten voor de Leidschendamse en Stompwijkse samenleving.”

Het fonds heeft in het 20-jarig bestaan tot nu toe meer dan € 1.000.000 uitgekeerd aan ruim 1000 aanvragen voor individuele noden van inwoners en cultureel-maatschappelijke organisaties in Leidschendam en Stompwijk. Kinderen in armoede is als specifiek aandachtsgebied aangewezen. Het Fonds wil graag bijdragen aan het oplossen van hun problemen. Daarom ondersteunt VRF organisaties zoals de Voedselbank, Stichting Armoedefonds of Stichting Leergeld.

Oud-voorzitter Mieke Span: ,,VRF wil bijdragen aan het creëren van gelijke kansen voor jongeren. Bijvoorbeeld met een bijdrage aan het Cultuurmenu op 4 basisscholen in Leidschendam met in totaal ruim 1100 leerlingen.” Recent heeft VRF 15.000 euro overhandigd aan Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg. ,,VRF wil bijdragen aan het creëren van gelijke kansen voor jongeren. Wij waarderen dit project omdat Sport en Welzijn op een praktische manier de weg vindt naar mensen in Prinsenhof die hulp nodig hebben”, aldus Span.

Meer informatie over aanvragen en resultaten staat op www.vanravesteynfonds.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter