Nieuws
Te veel geluid voor nieuwe flats

B&W staan extra geluidoverlast toe om zo het bouwen van 123 appartementen op het terrein van het voormalige Landal-kantoor (Triadome), Dr. van der Stamstraat Leidschendam, mogelijk te maken. Door verkeer op de A4 is de geluidbelasting bij 57 woningen te hoog, door verkeer op de Vlietweg bij 32. In 25 gevallen gaat het om hetzelfde appartement.

B&W stellen nu dat Rijkswaterstaat een geluidscherm langs de A4 niet gaat aanpassen voor de bouw. Langs de Vlietweg willen B&W geen geluidscherm. Op de Vlietweg zelf ligt al geluidreducerend asfalt. Het terugbrengen van de geluidhinder is zo dus niet mogelijk. Derhalve staan B&W een hogere geluidbelasting voor de appartementen toe: geen 48 decibel doch hoogstens 53.

B&W willen wel dat er bij 28 appartementen maatregelen worden genomen zodat die in elk geval één geluidluwe gevel hebben. Dat kan door de borstwering op de balkons dicht te maken of afsluitbare loggia’s te realiseren. Alle andere appartementen hebben al minstens één geluidluwe gevel.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter