Nieuws
Openbaar Vervoer Museum wegens verbouwing gesloten

Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) is vanaf vandaag wegens een verbouwing tijdelijk gesloten. Op 2 april gaat het museum weer open. De verbouwing is een direct gevolg van het samengaan van het HOVM met de werkgroep Scheveningen van de Tramweg-Stichting.

De samenvoeging betekent dat het museum aan de Frans Halsstraat opnieuw wordt ingericht. Daarnaast komt er in een deel van het museum een stevige betonnen vloer. Die is nodig om op een goede en veilige manier ruimte te bieden aan de machines van de Tramweg-Stichting voor het restaureren van trams en het onderdelenmagazijn van het HOVM en de Tramweg-Stichting.

Om plaats te maken voor de aanleg van de betonvloer moeten de historische trams, de onderdelen en machines tijdelijk elders in het museum worden gestald. Dit zorgt ervoor dat het museum gedurende deze periode niet open kan voor het publiek. Na de verbouwing is er een nieuwe ruimte waar de vrijwilligers gezamenlijk aan de restauratie en het onderhoud van de historische Haagse trams kunnen werken.

De overige activiteiten van het HOVM, zoals het verhuren van trams voor bijzondere ritten (tramhuren.nl) en het organiseren van evenementen (remisedenhaag.nl) gaan tijdens de verbouwing normaal door.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter