Nieuws
De gebiedsregisseurs spreken u graag

Gebiedsregisseurs hebben de leukste baan van de gemeente zeggen zij altijd. De behoeften van inwoners als uitgangspunt nemen is belangrijk voor de gemeente. En dat is de kern van het werk van de gebiedsregisseurs en maakt het werk zo mooi. Gebiedsregisseurs zijn het gezicht van de gemeente en kunnen op deze manier de inwoners, ondernemers en partners verwijzen naar de juiste collega’s of organisaties.

‘In 2022 hebben we grote en kleine burgerinitiatieven kunnen realiseren en daar zijn we als team trots op. Ook realiseren we ons dat sommige zaken tijd kosten en het niet altijd lukt om tot een oplossing te komen. Maar ook in 2023 gaan we die uitdaging weer aan’, aldus de gebiedsregisseurs.

Penchi Harteveld, gebiedsregisseur Stompwijk: ,,Terugkijkend op 2022 ben ik tot de conclusie gekomen dat gezondheid en samen zijn wel het beste is dat mij het afgelopen jaar is overkomen. Begin dit jaar ben ik een tijdje afwezig geweest, gelukkig had ik goede vervanging. In mei heb ik de spreekuren weer opgepakt. Leuk om dit samen met John Heij, de wijkagent te doen. Daarnaast hebben we ook voor het eerst een aantal themaspreekuren gehouden, onder andere met seniorenmakelaar Maud Brugman van Vidomes, met het Sociaal Servicepunt voor het invullen van de energietoeslag en onlangs met LVvoorelkaar over vrijwilligerswerk. Het is fijn om te zien dat hier gebruik van wordt gemaakt!”

Anne Hans, gebiedsregisseur Voorburg: ,,In mei 2022 ben ik gestart als gebiedsregisseur Voorburg en ik vind het werk tot op heden heel leuk en afwisselend. Het ene moment ben ik in Bovenveen om in contact te komen met bewoners en wijkorganisaties, het andere moment sluit ik aan bij collega’s die me bijpraten over de ruimtelijke ontwikkelingen in Voorburg. Het is prettig om door direct contact in de wijk, vaak snel iets op te kunnen lossen. Andere zaken lopen langer en liggen ingewikkelder, maar daar zie ik mooie uitdagingen in. Het was daarnaast interessant om kennis te maken en te overleggen met Vlietwensen, de Burgerkrachtcentrale, het Platform Democratie en vele andere organisaties die zich heel actief inzetten voor onze gemeente.”

Vanessa van Hurck, gebiedsregisseur Leidschendam: ,,In het eerste half jaar van 2022 heb ik meegewerkt aan de totstandkoming van de uitvoeringsplannen van het versterkingsprogramma Sterk voor Noord. Het is mooi om te zien dat het programma nu echt vorm krijgt en dat organisaties elkaar beter weten te vinden. Per 1 januari 2023 is er een nieuwe gebiedsregisseur begonnen: Nathalie Batelaan. Zij wordt het aanspreekpunt voor Leidschendam-Noord. Ik kan me dan focussen op de rest van Leidschendam en ik kijk er naar uit om samen met onze partners en bewoners de wijken een stukje mooier en leefbaarder te maken. Want daar aan bijdragen is het mooiste wat er is.”

Ugur Yazir, interim gebiedsregisseur Leidschendam: ,,Sinds september ben ik begonnen als tijdelijke gebiedsregisseur in Leidschendam-Zuid. In ons werk is het contact met de bewoners één van de leukste dingen. De bewoners die wij spreken verschillen enorm en hebben allemaal leuke ideeën, willen wat voor hun buurt doen of ze zoeken een luisterend oor binnen de gemeente. Afgelopen periode ben ik bijvoorbeeld samen met de bewoners van het Damplein bezig geweest om hun plein leefbaarder te maken, hierbij is het plaatsen van bloembakken een goed begin. De bakken staan inmiddels op het Damplein, zijn door de gemeente geplaatst en de bewoners zorgen voor de plantjes en bloemetjes. Een mooie samenwerking.”

Heeft u een vraag over of idee voor uw buurt, mail : gebiedsregie@lv.nl Bekijk hier de spreekuren in januari 2023

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter