Nieuws
Parkeerplaatsen voor bezoekers Dorpspunt

Niersman Projectontwikkeling realiseert bij de woningbouwplannen voor de Dr. van Noortstraat, 55 parkeerplaatsen. Die zijn niet alleen bedoeld voor de nieuwe bewoners maar ook voor bezoekers van het Dorpspunt. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten. Het Dorpspunt is drie jaar geleden open gegaan. De parkeerplaatsen daar waren ‘van tijdelijke aard’, aldus de woordvoerster.

Niersman wil op Dr. van Noortstraat 94-98 (en er achter), 112-114 (en er achter) en 120-122 gaan bouwen. Het gaat om 27 woningen: 19 ééngezinswoningen en acht sociale huurappartementen. De sociale woningen zijn beneden- en etagewoningen. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan. De welstand- en monumentencommissie is tot nu toe niet akkoord gegaan met het bouwplan

‘Als de nieuwbouw opgeleverd is komen de parkeerplaatsen als openbare ruimte in beheer bij de gemeente’, zo meldt de woordvoerster van B&W. In de plannen van Niersman staat dat ze op privé terrein komen. Op grond van de huidige parkeernormen zouden er bij de nieuwbouw ongeveer 20 parkeerplaatsen moeten komen. Daarmee blijven er 25 over voor degenen die in het Dorpspunt moeten zijn.

Op grond waarvan Niersman ermee heeft ingestemd om parkeerplaatsen voor de gemeente in hun bouwproject op te nemen, is onbekend. B&W willen deze week besluiten om een anterieure overeenkomst met Niersman voor het bouwproject te tekenen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter