Nieuws
Chemiesymposium voor leerlingen Veurs

Bij het Veurs Lyceum in Leidschendam is een chemiesymposium gehouden. Leerlingen konden kiezen uit verschillende presentaties en lezingen.

Bij chemie, ofwel scheikunde zoals het vak op de middelbare school wordt genoemd, denken veel mensen aan proefjes doen in het klaslokaal. Naast dat dit zeker in de lessen scheikunde gebeurt, vinden de bevlogen docenten scheikunde van het Veurs, Kimberly Goethals en Lisa Kinds, dat er meer nodig is om de relevantie van scheikunde kenbaar te maken en om leerlingen te stimuleren verder te gaan in de technische sector. Zij organiseerden daarom samen met scheikundigen uit hun netwerk en de regio een mini-symposium voor leerlingen van het Veurs.

Kimberly Goethals: ,,Met het symposium wilden we de leerlingen ondersteunen bij het maken van hun profielkeuze door te laten zien wat scheikundigen doen met het vak. Maar vooral ook laten zien waar je het in de praktijk tegenkomt.” Lisa Kinds: ,,De leerlingen gaven aan dat ze het vak nog niet zo goed kenden, je moet veel leren over moleculen, maar soms is het uit de schoolboeken niet goed duidelijk wat nu precies de praktische toepassingen van een vak zijn. Wie kan de leerlingen dat nu beter vertellen dan de mensen uit de praktijk.”

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter