Nieuws
Ontwerp Veursestraatweg heeft ‘geen status’

Een in 2017 gemaakt ontwerp voor de herinrichting van de Veursestraatweg – de N447 – heeft ‘geen status’. Dat heeft een woordvoerster van wethouder Jeffrey Keus laten weten. De wethouder vroeg de gemeenteraad eind vorig jaar om een krediet van 250.000 euro voor een herinrichting van de weg tussen Noordsingel en de gemeentegrens met Voorschoten. Daarvan is 60.000 euro bestemd voor een ontwerp te maken door een externe partij.

Het ontwerp uit 2017 voorzag onder andere in een verkeersplein ter hoogte van Vlinders aan de Vliet/GAMMA waarop ook nieuw aan te leggen straten naar de geplande woningbouw aan beide zijden van de weg zouden uit komen. Destijds werd er ook al van uitgegaan dat de maximum snelheid terug zou gaan van 80 naar 50 kilometer per uur, een voornemen dat Keus ook nu weer aandraagt.

De woordvoerster: ‘Het ontwerp uit 2017 heeft geen status (is niet vastgesteld). In 2020 is besloten tot het uitwerken van het Schetsontwerp vanaf de aansluiting Schakenbosch tot de gemeentegrens met Voorschoten. Dat is een goede basis, maar niet voldoende omdat het weggedeelte is verruimd. We maken nu een plan voor de gehele Veursestraatweg, vanaf het kruispunt met de Noordsingel tot aan de gemeentegrens met Voorschoten. Het terugbrengen van de snelheid van 80 naar 50 km/h is in de besluiten steeds als uitgangspunt genoemd/beschreven, maar is er nog geen besluit over genomen. Daar is een verkeersbesluit voor nodig. Dat wordt verwacht als het Voorlopig Ontwerp is uitgewerkt en vastgesteld (eind 2023)’.

In de 250.000 euro zit ook een verkeers- en milieuonderzoek door een externe partij, en de aanstelling van een projectleider.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter