Nieuws
Groentip: DeHazelaar is er vroeg bij

Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Door de hoge temperatuur in de afgelopen weken is de Hazelaar er dit jaar vroeg bij en kan hij door zijn vroege bloei nu al voor wat hooikoortsklachten zorgen. Waar de meeste planten tweeslachtige bloemen hebben heeft de hazelaar apart van elkaar, zowel een mannelijke als een vrouwelijke bloeiwijze zitten aan één struik. Het is een echte windbestuiver en de mannelijke katjes zitten momenteel dan ook vol met fel geel stuifmeel. De vrouwelijke bloemen zitten klaar om met hun rozerode stempels het rond dwarrelende stuifmeel op te vangen. De vrouwelijke bloemetjes zijn klein maar zeker de moeite waard om ze van wat dichterbij te bewonderen. Voor mensen met hooikoortsklachten wel met het gevaar op een flinke niesbui natuurlijk’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter