Nieuws
Nieuw plan basisschool De Vijverhof

Een te bouwen gymzaal bij basisschool De Vijverhof in Voorburg kan onder het speelplein komen. Daardoor kan de nieuwbouw van de school binnen het bestaande gebouw vorm gegeven worden. Dat hebben omwonenden die zich verenigd hebben in Vijverhofsamen te horen gekregen van het schoolbestuur. Naar verluidt hebben B&W al ingestemd met het nieuwe plan.

De basisschool stamt uit 1931. Het schoolbestuur en de gemeente werken al jaren aan een nieuwbouw waarbij uitgegaan wordt van 250 leerlingen en een oppervlakte van 2020 vierkante meter (nu 1407). De school zou een gymzaal en peuterspeelzaal moeten krijgen. De plannen voorzagen in een groter en hoger gebouw dat dichter op omliggende woningen kwam te staan. Het speelplein zou bebouwd worden; spelen zou op straat moeten. Die werden daartoe afgesloten.

Omwonenden protesteerden fel tegen de plannen. Het schoolbestuur en de gemeente besloten daarop de voorziene presentatie van een ontwerp medio 2022 uit te stellen. Achter de schermen is gewerkt aan een oplossing. Die is gevonden door het verdiept aanleggen van de gymzaal waardoor het speelplein kan blijven bestaan. Bovendien krijgen omwonenden niet te maken met een nieuw hoog gebouw naast hun tuin/pand.

Voor de nieuwbouw is 5,5 miljoen euro binnen de begroting van de gemeente gereserveerd, met de hoogste uitgaven in 2023 en 2024; per jaar 2 miljoen euro.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter