Nieuws
Tien miljoen voor veiligere wegen en fietspaden
Gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, waaronder Leidschendam-Voorburg, kunnen dit jaar aan de slag met het verkeersveiliger maken van 30km-zones en het verbeteren van oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Ook komen er nieuwe fietsstraten en krijgen meer fietspaden asfalt. Een totale investering van 10 miljoen euro. Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat betaalt de helft van de kosten; de MRDH legt 4,3 miljoen euro bij. Er zijn twintig gemeenten die een aanvraag hebben ingediend en deze subsidie ook ontvangen. Alle projecten moeten uiterlijk 31 december 2027 afgerond zijn. De MRDH investeert dit jaar bovendien 7 miljoen euro in verkeersveilige inrichting van wegen en fietspaden. Ook wordt 1 miljoen euro gestoken in campagnes die gericht zijn op gedrag in het verkeer. (foto MRDH)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter