Nieuws
CDA: coalitie doet niets

Het CDA is boos op de coalitie van VVD, GBLV en D66. Die nemen zo weinig besluiten dat de gemeenteraad maandelijks een lege agenda heeft. ‘De CDA-fractie maakt zich zorgen over het uitblijven van besluiten op voor inwoners belangrijke onderwerpen in een periode dat veel inwoners met onzekerheden kampen. Dit beeld wordt door verschillende andere partijen binnen de gemeenteraad herkend’, aldus de oppositiepartij. Komende dinsdag wil men B&W daarover in de vergadering van de gemeenteraad bevragen tijdens een speciaal debat. Dat  is de eerste gemeenteraad in 2023. Formeel vergadert de raad maandelijks. Vorig jaar waren er zeventien. Dat kwam onder andere door de gemeenteraadsverkiezing van maart en de installatie van een nieuwe gemeenteraad alsmede college van B&W. Later waren er een aantal speciale bijeenkomsten in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Op 16 juni presenteerde de coalitie VVD, GBLV en D66 zich formeel. Direct na de verkiezing van maart was echter al duidelijk dat deze combinatie gevormd zou worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter