Nieuws
Hoornbrug dicht vanwege groot onderhoud

Morgen, maandag 16 januari, starten werken aan de Hoornbrug in Rijswijk. Die zullen tot 1 april duren. Tussen 6 februari en 17 maart is de brug voor alle verkeer, inclusief trams 1 en 15, gesloten. Dat zal gevolgen hebben voor de verkeersstromen, ook in Leidschendam-Voorburg.

Daarnaast zal de scheepvaart op de Vliet ernstige hinder ondervinden. In de weken van 30 januari en 20 februari kan er geen schip de brug passeren. Op andere dagen kunnen alleen lage boten onder de brug door varen.

Voetgangers zullen het minste last hebben van de werkzaamheden. Zij kunnen meestal de brug wel gebruiken. Er zal ook een pontje worden ingezet.

De werken aan de brug, eigendom van de provincie Zuid Holland, omvatten:

= Onderhoud aan de vaste delen van de brug, waaronder reparatie van het beton,

= Vervangen van alle elektrotechnische systemen en een deel van de mechanische aandrijving van de brug, zodat alles voldoet aan de normen van deze tijd,

= Schilderen van alle stalen onderdelen van de brug,

= Opknappen brugwachtershuis,

= Wegdek vervangen,

= Hemelwaterafvoer goten en afvoer in de kelder herstellen.

De fiets- en voetpaden op de brug worden ook aangepast. Aan de zijde richting Den Haag wordt het fietspad op één niveau gebracht. Het voetpad wordt tussen 1,3 en 1,8 m breed en het fietspad (twee richtingen) wordt 3,5 m breed. Tussen de rijbaan en het fietspad blijft een strook van minimaal 1,0 m vrij. Aan de zijde richting Hoornwijck blijft het fietspad ongewijzigd.

Als de brug gesloten is zullen er omleidingsroutes worden ingesteld. Het scheepvaartverkeer krijgt bericht als men de brug niet kan passeren. De HTM zal bekend maken op welke dagen de trams 1 (Delft – Scheveningen) en 15 (Nootdorp – Den Haag CS) hun route niet kunnen rijden en welke alternatieven er zijn voor de reizigers.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter