Nieuws
Actiegroep biedt oplossing en dreigt

De Actiegroep Vlietweg 3 biedt Wibaut projectontwikkeling en de gemeente een oplossing voor de bouw van een omstreden jongerenflat op dat adres. Tegelijk dreigt de actiegroep, bestaande uit omwonenden, echter met langjarige juridische procedures.

Volgens de Actiegroep kan de jongerenflat op bedrijfsterrein Overgoo komen. Daar heeft de gemeente grond in handen tussen Overgoo 3 en 11. Die grond kan men ruilen met Wibaut projectontwikkeling (eigenaar van Vlietweg 3) plus eventuele bijbetaling zijdens de projectontwikkelaar.

De jongerenflat met 200 appartementen in plaats van de nu voorziene 138 kan dan op Overgoo komen waarvoor toch al woningbouwplannen bestaan. Dit jaar zou zo nog met de bouw gestart kunnen worden.

Omwonenden hebben veel bezwaren tegen de jongerenflat op Vlietweg 3: te hoog (18 meter) en te fors, veroorzaakt overlast, meer verkeer en parkeerellende.

De Actiegroep stelt naar de rechter te stappen als de gemeente op Vlietweg 3 een hogere bouw toestaat dan 8 meter. Die 8 meter is in 2021 door de gemeente toegezegd, aldus de Actiegroep.

De rechter zal ook gevraagd worden te oordelen indien de gemeente regels inzake stikstofuitstoot soepel hanteert, parkeernormen aanpast (geen 0,9 auto per bewoner) of ondershands een deal met de projectontwikkelaar maakt over grond Vlietweg 7 en/of grond achter Vlietweg 2.

Mocht de Actiegroep zaken bij de rechter verliezen dan kondigt men nu al aan in hoger beroep te gaan. Men spreekt over een vertraging in de plannen voor Vlietweg 3 van drie tot vijf jaar.

De Actiegroep zegt niet tegen jongerenhuisvesting te zijn maar wel in de vorm zoals die voor Vlietweg 3 wordt voorgesteld. De projectontwikkelaar en de gemeente verwijt men tegenstrijdigheid, het schenden van toezeggingen, gebrek aan burgerparticipatie en een tunnelvisie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter