Nieuws
Jeugdhulp verder onder druk

De jeugdhulp in de regio Haaglanden, waar ook Leidschendam-Voorburg onder valt, komt verder onder druk te staan. Dat blijkt uit een stuk dat de colleges van B&W binnen de regio Haaglanden voor ligt. Er zijn twee oorzaken:

– Voorschoten stapt uit de regionale samenwerking Jeugdhulp Haaglanden (H10) om zich aan te sluiten bij Leidse regio/Holland Rijnland. Nu draagt Voorschoten 2,2 procent van de kosten binnen H10. Bovendien zijn er allerlei gemeenschappelijke afspraken over de jeugdhulp en de organisatie ervan,

= Den Haag, ‘leider’ binnen H10, heeft besloten de organisatie van de jeugdhulp op punten te herijken. Daardoor zullen een aantal onderdelen van de jeugdhulp die nu binnen H10 plaatsvinden, door Den Haag zelf opgepakt gaan worden. Dat heeft invloed op de regionale samenwerking en -organisatie. Hoe groot die impact is op de jeugd- en gezinshulp in andere gemeenten die deel uitmaken van H10 wordt nu bezien. Daarbij wordt ook gekeken naar eventueel te nemen maatregelen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter