Activiteiten
Karin Bloemen komt naar Ludens

Dit is het programma  voor de komende tijd van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, 2273 BW Voorburg. Telefoon 070  –  387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Donderdag 19 januari: Lunchconcert / Aluné Ensemble. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Aluné Ensemble is een nieuw ensemble gevestigd in Rotterdam en opgericht door David Vaamonde López (piano), Isabel Junquera Benítez (klarinet) en Carlos Maldonado Carnicer (cello), drie jonge Spaanse musici. Hun repertoire omvat klassieke en hedendaagse meesterwerken voor verschillende bezettingen, evenals stukken uit andere genres.  Voor het lunchconcert in Theater Ludens staan in ieder geval het bekende klarinettrio van Johannes Brahms en de populaire Fantasy Trio van de Pools-Amerikaanse componist Robert Muczynsky op het programma.

Vrijdag 20 januari: Cabaret / Kasper van der Laan /  Warm (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00. 

Is het cool, chill, fresh of hot? Het is Warm, de nieuwe voorstelling van Kasper van der Laan.  Kasper van der Laan gooide hoge ogen met zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. ‘Kasper van der Laan fascineert oneindig’ schreef de NRC in een vijfsterrenrecensie. ‘Een natuurtalent’ voegde AD daaraantoe met ook vijf sterren. De Volkskrant vatte het samen met ‘dé debutant van het jaar’ en vier sterren. Kasper blijft aanstormen en is ongekend grappig. Kasper gaat nooit meer weg. Ontdek deze unieke cabaretier.  Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend en hilarisch (en sexy).

Kasper van der Laan werd in 2020 genomineerd voor de Neerlands Hoop voor zijn voorstelling 1 Kilo, hij werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 en is lid van Comedytrain.

Zaterdag 21 januari: Concert / Quatro Ventos / Fado mundo. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in ‘Fado mundo’ een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, eh… uit quatro ventos dus. Hierbij valt te denken aan fado-arrangementen van nummers van onder meer Ramses Shaffy, Sting, Charles Aznavour en Jacques Brel. Daarnaast spelen de mannen de in hun ogen mooiste fado’s die ooit zijn geschreven.

Zondag 22 januari: PopCafé. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegang gratis.

Wegens toenemend succes organiseert Theater Ludens i.s.m. Drumschool Voorburg wederom het PopCafé. Deze middagen worden om en om gehouden in Theater Ludens en Het Veur Theater.Op deze middagen treden meerdere bands uit Voorburg en omgeving op. Dat zijn vaak jo nge bands maar er is zeker ook ruimte voor volwassen musici.

De optredens vinden plaats in de gezellige foyer van Theater Ludens of in de zaal van het Veur Theater. De toegang is gratis, de bar is geopend en de muziek is altijd verrassend leuk, swingend en gezellig.

Drumschool Voorburg en Theater Ludens zijn blij dat ze enthousiaste en goeie amateurbands de kans kunnen geven om op te treden. Daarnaast is het natuurlijk ook fantastisch dat we dit kunnen aanbieden aan Voorburgse en Leidschendamse liefhebbers van live muziek. Want wat is er nou gezelliger dan op zondagmiddag op de hoek naar een paar bandjes te gaan kijken onder het genot van een lekker drankje?

Donderdag 26 januari: Cabaret / Karin Bloemen /  Karin Bloemen solo. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €  21,50.

In deze unieke solovoorstelling van Karin Bloemen is er voor haar maar één credo: ze gaat volledig doen waar ze zin in heeft! Met ruim drie decennia theater-ervaring heeft ze zoveel repertoire opgebouwd, dat ze zonder probleem een hele week zou kunnen vullen.

In deze voorstelling graaft ze in haar eigen grabbelton vol herinneringen naar de leukste verhalen en de mooiste liedjes. Welke dat zijn is nog een verrassing, niets staat nog vast. Eén ding is zeker; het wordt een avond vol top-entertainment met daaronder de uitbundige handtekening van Karin Bloemen.

Vrijdag 27 januari : Cabaret / Ronald Snijders / Een avond met mij. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

 Ronald Snijders stond onlangs tien jaar solo in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.

Snijders maakte eerder Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show en Groot Succes 2. ‘Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes’, oordeelde de Volkskrant eerder. ‘Krankzinnig grappig, ik heb me kapotgelachen’, schreef Theaterparadijs. ‘Grote Ronald is briljant’, kopte de Theaterkrant.
Ronald Snijders schreef onder andere De Alfabetweter en De Schrikkelkalender en maakt samen met Pieter Jouke het televisietheaterprogramma De Staat van Verwarring. Regelmatig is hij te gast bij talkshows, met name als specialist op het gebied van absurdisme en taal.

Zaterdag 28 januari: Theaterconcert / Nico Dijkshoorn / Dijkshoorn durft. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,50.

In zijn nieuwe theatershow ‘Dijkshoorn Durft’ gaat Nico op zoek naar alles wat hem gelukkig maakt. Een flard J.J. Cale uit het openstaande raam van die hele lieve buurvrouw. Een linkerschoen langs de snelweg en dat je een kilometer verder de rechter ziet liggen. Die ene zin van Bob Dylan. Twee stokstaartjes. Een juichende recensie uit 1958.

Dijkshoorn durft. Eindelijk. Geen bijtende ironie, geen politiek. Niets om zich achter te verschuilen. Muziek, liefde, geluk. Een avond lang.   Met Nico Dijkshoorn: tekst, zang, gitaar, Fred van Klaveren: bas en Herman Klaassen: drums.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter