Nieuws
Leidschenveen-Ypenburg viert

Stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal van Leidschenveen-Ypenburg opent maandag 23 januari om 17.15 uur de tentoonstelling ‘Feest in de Vinex’ in de Tramtunnel Galerij van het Haags Gemeentearchief. Ook krijgt zij dan het eerste exemplaar van het boek ‘Feest in de Vinex, 20 jaar Leidschenveen-Ypenburg’ uitgereikt.

De naam Vinex komt van de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra (1993), waarmee de rijksoverheid gebieden aan de randen van grote steden bestemde voor nieuwbouw. Per 1 januari 2002 werden Ypenburg, Hoornwijk en Leidschenveen samen met het bedrijventerrein Forepark, tot dan toe grotendeels Voorburgs grondgebied, als Vinex-locatie aan Den Haag toegevoegd en kreeg dit stadsdeel de naam Leidschenveen-Ypenburg. Het achtste stadsdeel van Den Haag bestaat nu 20 jaar, maar de rijke bewoningsgeschiedenis gaat maar liefst 3800 jaar tijd terug. (Foto Valerie Kuypers. Kavita Parbhudayal, in rode broek, met bewoners en ambtenaren)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter