Nieuws
Niets gedaan met motie sociale woningbouw

B&W hebben tot nu toe niets gedaan met een door de gemeenteraad in maart 2020 aangenomen motie over sociale woningbouw. In die motie werd voorgesteld een haalbaarheidsstudie te doen naar de realisatie van sociale woningbouw, woningen met een huur tussen 700 en 1000 euro per maand en seniorenwoningen. Dat is combinatie met elkaar en wel in de wijk Prinsenhof Leidschendam en rond op het Fluitpolderplein. De motie van CDA, VVD en PvdA werd destijds met alleen de stemmen van GBLV tegen aangenomen. Verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer (GBLV) heeft de gemeenteraad nu bericht dat het gevraagde onderzoek in 2021 is stilgelegd omdat B&W andere prioriteiten hadden. Sindsdien is het onderzoek niet meer hervat, zo meldt zij. De gemeente moet voor 2030 nog 750 sociale woningen realiseren op grond van regionale afspraken. Alle politieke partijen in de gemeenteraad benadrukken voortdurend het belang van sociale woningbouw.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter