Nieuws
Zorgvoorziening aan Van Ruysdaellaan Leidschendam

Onderin de nieuwbouw die voorzien is aan de Van Ruysdaellaan 41-69 in Leidschendam komt een zorgvoorziening: een Gasthuis met 20 plaatsen voor zogenoemde intramurale zorg. De zorgvoorziening gaat ruim 1700 vierkante meter omvatten. Daarnaast komt er onderin de nieuwbouw nog een kantoorruimte van 300 vierkante meter.

Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht. Ter plekke staat nu een kantoorgebouw. Dat moet gesloopt worden ten behoeve van de nieuwbouw. Ontwikkelaar is Waterland Real Estate. Omwonenden zijn fel tegen de hoogte van de nieuwbouw. Die willen zij tot zes etages beperkt zien. Gelijk aan de top van de bomen die er nu rond het terrein staan.

De gemeente zet echter in op zeven verdiepingen waarbij de onderste laag voor ‘economische doeleinden’ is bestemd, niet voor wonen. In de nieuwbouw zouden 150 tot 170 woningen moeten komen waarvan 30 procent in de sociale sector.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter