Activiteiten
Foto-expositie Poezen vanaf vandaag in BW5

Foto Atelier  BW5 presenteert vanaf vandaag, woensdag 18 januari, tot en met 26 februari de  expositie Poezen van de Voorburgse fotograaf Susanne van der Kleij. De thuisportretten van twaalf vrouwen en hun katten – beiden letterlijk blootgesteld aan de camera – roepen een ongekende vertrouwelijkheid op.

Uitgangspunt voor dit fotoproject is het zachte en warme beeld dat zowel vrouwelijk naakt als katten kunnen oproepen. Niet voor niets zijn beide onderwerpen een inspiratiebron geweest voor vele fotografen en schilders. De  expositie Poezen laat zien dat  het portretteren van beiden samen de band tussen mens en dier zichtbaar maakt en het gevoel van zachtheid en warmte versterkt.

Vandaag, tussen 17.00 en 19.00 uur, wordt de foto-expositie feestelijk geopend, waarbij taalwetenschapper Marjo van Koppen, hoogleraar Taalvariatie aan de  Universiteit Utrecht en  senior onderzoeker bij  het  Meertens Instituut , een openingswoord zal spreken. Zij onderzoekt onder meer de communicatie tussen katten en mensen en zal haar licht laten schijnen op de interactie die blijkt uit de portretten.

Foto Atelier BW5  is te vinden aan  het  Zwartepad 5 te Voorburg. Na de opening is de tentoonstelling elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken tot en met 26 februari 2023.

Susanne van der Kleij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, maar verruilde die studie al snel voor de opleiding Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden. Ze is echter blijven fotograferen en deed later nog een studie aan de Fotovakschool in Rotterdam. In haar werk ligt de focus op portretten en personal branding. Ook fotografeert zij graag stedelijke landschappen. Susanne woont in Voorburg, samen met poes Bella.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter