Nieuws
Leerlingen Veurs Lyceum maken telefoonhouder

Leerlingen uit 3 mavo van het Veurs Lyceum in Leidschendam hebben binnen het Technasium digitaal een telefoonhouder ontworpen en deze vervolgens ook echt gemaakt met de lasersnijder van de school.

Het maken van de telefoonhouder was een oefening ter voorbereiding op een grote opdracht, die de leerlingen later in het schooljaar van een bedrijf zouden krijgen. De leerlingen hebben bij het ontwerpen van de telefoonhouder in een computerprogramma een technisch ontwerp getekend en deze vervolgens ook daadwerkelijk gemaakt met de lasersnijder van het Veurs.

Elke leerling kwam met een ander ontwerp. Het mooie is dat de leerlingen digitaal hun ontwerp kunnen maken en vervolgens kunnen aanpassen, nog voordat het daadwerkelijk gemaakt wordt. Met de in deze oefening ontwikkelde vaardigheden gaan de leerlingen nu vol vertrouwen aan de slag met de opdracht van de echte opdrachtgever. De leerlingen kunnen nu digitaal ontwerpen en hun ontwerpen vervolgens ook maken met de lasersnijder of 3D-printer van de school.

De telefoonhouders van de leerlingen worden inmiddels op meerdere plekken in de school gebruikt.

Binnen het Technasium werken de leerlingen aan opdrachten van echte bedrijven. Daarbij ontwikkelen de leerlingen algemene vaardigheden zoals presenteren, samenwerken, organiseren en nog veel meer. Maar ook hebben zij soms specifieke technische vaardigheden nodig zoals het werken met een computerprogramma om technisch te tekenen en het werken met een lasersnijder of 3D printer om het ontwerp vervolgens ook echt te maken. Hiermee vormt het technasiumasium een modern type onderwijs, dat het Veurs voor de niveaus vmbo-tl, havo en vwo aanbiedt, naast alle reguliere vakken die er ook zijn.

Kijk voor meer informatie over het Technasium op Technwww.veurslyceum.nl/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter