Nieuws
Mogelijk schade door datalek bij gemeente

Wethouder Philip van Veller sluit niet uit dat inwoners schade ondervinden van een datalek dat zich in december 2022 voordeed. Toen kregen ontvangers van een uitkering in sommige gevallen uitkeringsspecificaties van een andere ontvanger toegezonden. Inclusief privacygevoelige informatie.

In antwoorden op vragen van CDA-gemeenteraadslid Diederik Visser stelt Van Veller niet te kunnen garanderen dat er geen schade en/of hinder door het lek is opgetreden. De gemeente gaat inwoners die schade ondervinden, steunen, zo meldt de wethouder.

Degenen die de foutieve specificaties hebben ontvangen is gevraagd die te vernietigen of in te leveren bij de gemeente. Dat is echter niet door alle ontvangers gedaan, zo geeft Van Veller aan. Bovendien is er nog altijd de mogelijkheid dat er een kopie is gemaakt voordat de stukken werden vernietigd of ingeleverd.

De gemeente laat een onderzoek doen naar het lek. Het rapport zal naar de gemeenteraad gezonden worden, aldus Van Veller.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter