Nieuws
Tevredenheid over jaarwisseling

Burgemeester Jules Bijl kijkt met tevredenheid terug op de jaarwisseling. Die kende ‘een beheersbaar verloop’, zo schrijft hij de gemeenteraad.

Bij de politie werden 30 incidenten geregistreerd, vijf minder dan bij de jaarwisseling 2021/2022. De brandweer kreeg 75 meldingen, vijf meer dan een jaar eerder. De ambulance werd 17 keer opgeroepen.

De schade in de buitenruimte is berekend op 14.152 euro; 2261 euro meer dan bij de jaarwisseling 2021/2022. In het schadebedrag zitten niet schade aan abri’s, ondergrondse containers of particuliere eigendommen.

De 30 incidenten waarbij de politie optrad betroffen 1 aanhouding, 6 gevallen van mishandeling/bedreiging, 5 keer overlast, vijf keer vernieling, vier keer verboden vuurwerk, vijf keer brand en vijf keer hulp aan derden.

Bij de 75 branden waarbij de brandweer in actie moest komen ging het om vijf brandende deelscooters, 26 containerbranden en 44 branden buiten (afval, rommel, kerstbomen, struikgewas).

De politie noemde het een ‘beheersbare’ avond/nacht; de brandweer een ‘gemoedelijke en vriendelijke jaarwisseling’. Er werd geen agressie tegen hulpverleners geconstateerd.

In de gemeente waren 14 vuurwerkvrije zone’s ingericht door bewoners.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter