Nieuws
Woej gaat voedselverspilling tegen

‘Heeft u iets over, dan zet u het erin. En heb u iets nodig? Dan kunt u het gratis pakken’; de buurtkoelkast is een ideale manier om eten te delen en samen met de buren voedselverspilling tegen te gaan. Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper (Woej), Van Royenstraat Voorburg, neemt op donderdag 2 februari een buurtkoelkast in gebruik.

Het is een openbare koelkast die voor iedereen toegankelijk is. Heeft u teveel gekookt of nog groenten en fruit liggen die u niet gebruikt? Of gaat u op vakantie en ligt de koelkast nog vol met eten? Gooi het niet weg, maar leg het in de koelkast en maak iemand anders blij. Dat geldt ook voor supermarkten en restaurants die producten over hebben.

De ingebruikname van de koelkast vindt plaats op 2 februari om 14:00 uur. Er wordt dan ook uitgelegd hoe het werkt. Als u al iets voor de koelkast heeft, kunt u dat meteen meenemen. Iedereen is welkom bij de opening. De koelkast staat naast de receptie. Woej houdt de koelkast schoon en zorgt ervoor dat er geen ‘oude’ restjes in blijven liggen. De buurtkoelkast is geschonken door woningcorporatie Wooninvest.

De Groene Loper is maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Tijdens deze openingstijden kunt u gebruik maken van de koelkast.

Voor vragen of informatie kunt u terecht bij Kajol Gajadhar, opbouwwerker Voorburg (werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag) via mail Kajol.gajadhar@woej.nl of telefoon 06 – 302 126 58.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter