Nieuws
Taakstraf geëist voor bouwfraude

Justitie eist een taakstraf van 240 uur tegen een Delftse bouwondernemer die Stichting Panta Rhei, bestuurder van 12 basisscholen in Leidschendam-Voorburg, zou hebben opgelicht. De zaak kwam in 2014 aan het rollen na een inval van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) bij Panta Rhei in Leidschendam. Door de fraude zou een schade van 0,5 miljoen euro zijn ontstaan. De rechter velt op 9 februari het oordeel.

De Delftse bouwondernemer adviseerde Panta Rhei bij bouwwerkzaamheden. Hij was bevriend met de directeur van Panta Rhei. Bij wijze van ‘vriendendienst’ plaatste de bouwondernemer een dakopbouw op het huis van de directeur en bezorgde hij hem een gunstige deal bij de inruil van een dure auto. De Delftenaar zou lage offertes voor Panta Rhei hebben achter gehouden en geld dat overbleef toen een aanneemsom lager uitviel dan gedacht, in eigen zak hebben gestoken.

Behalve de taakstraf vordert justitie ook een half jaar gevangenisstraf voorwaardelijk, een boete van 15.000 euro en het terugbetalen van de 0,5 miljoen euro. Dat geld moet naar de gemeente aangezien die de bouw van de scholen financierde. De Delftenaar ontkent alles. Zijn bedrijf is inmiddels failliet. De directeur werd destijds voor Panta Rhei op non actief gesteld en is later vertrokken.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter