Nieuws
Groentip: De gele Kornoelje is er vroeg bij

Ook vandaag een Groentip van Stadsbeheer: ‘De gele Kornoelje (de Cornus mas) is een heester die we overal in tuinen, parken en begraafplaatsen als sierplant tegen kunnen komen. In het wild komt ze voor in de loofbossen van Zuid Limburg. De autochtone soort is zeer zeldzaam. De gele kornoelje bloeit zeer vroeg in het voorjaar, in februari-maart en bij zacht winterweer zelfs nog iets eerder. Hoewel de bloemetjes maar klein zijn, bloeit de gele kornoelje zo weelderig dat de hele struik geel kleurt. Door haar vroege bloei is de gele kornoelje ecologisch een belangrijke soort voor honingbijen, wilde solitaire bijen en andere insecten. Dit aangeplante exemplaar staat op begraafplaats Noordhey in Leidschendam. Zoals eigenlijk in alle gevallen zijn deze aangevoerd uit zuidelijker streken en bloeien soms één of twee weken eerder dan de autochtone soorten. Dit jaar zijn ze er vroeg bij’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter