Nieuws
Surfen midden in de stad

Na jaren van onderzoek en testen bouwen Joeri Fredriks en Jeroen den Otter nu de eerste indoor wavepool van Europa: de SurfPoel. Fredriks en den Otter willen het voor iedereen mogelijk maken om een perfecte golf te surfen, ongeacht waar je woont. Met 24/7 Waves leveren zij een wavepool techniek die het makkelijk maakt om te surfen op een andere plek dan de zee, midden in de stad. Om de wavepool af te bouwen zijn zij een nieuwe crowdfundingcampagne gestart, waar al 144 supporters aan mee doen.

Surfen wanneer je wil, ongeacht de golven of de wind. Dat klinkt voor iedere surfer als een droom. Surfers Joeri Fredriks en Jeroen den Otter liggen zelf ook het liefst hele dagen in de zee, maar zijn de afgelopen 5 jaar nog drukker met de realisatie van de Surfpoel. Fredriks: ,,Vanaf de start van de SurfPoel hadden wij één gedeeld doel: we willen het voor iedereen mogelijk maken om een perfecte golf te surfen, ongeacht waar je woont. Het bassin is 70 meter lang en 20 meter breed. Hierin kunnen wij golven produceren van 1,5 meter hoog, 120 golven per uur en 10 seconden lang. Non-stop goede golven dus.”

De Surfpoel wordt gebruikt voor onderzoek om meer Wavepools te verkopen en als unieke sportfaciliteit in de Binckhorst. Het wordt een sportaccommodatie waar men kan surfen, leren surfen en diverse surfgerelateerde evenementen zullen plaatsvinden.

Om de golven daadwerkelijk te laten rollen zijn de ondernemers een crowdfunding gestart. Samen met surfers en surf fans willen ze de laatste hand leggen aan de energiezuinige indoor wavepool. ,,Inmiddels doen al meer dan 144 investeerders mee, de support is overweldigend! Maar we zijn er nog niet. We zoeken nog meer mensen die mee willen doen met de crowdfunding door middel van een lening of door alvast surfuren te kopen in de voorverkoop.” aldus Fredriks. Mee investeren kan tot 28 februari via https://crowdaboutnow.nl/247waves

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter