Mening
Blog: BOA afwezig

Weet u het nog? We werden blij gemaakt met het nieuws dat er nieuwe BOA’s (bijzondere opsporingsambtenaren) in de gemeente aan de slag zouden gaan. Extra ogen en handen voor de handhaving. De eerste blijk van hun aanwezigheid zorgde voor paniek onder hondenbezitters. Er werd gedreigd met bekeuringen voor loslopende honden. Daarna werd het stil.

Ik moest eraan denken, toen ik vrijdagmorgen in een verschrikkelijke regenbui over de Parkweg reed. Om me heen scholieren op de fiets. In het donker gekleed en vrijwel allemaal rijdend zonder licht. Het werd pas echt eng, toen een van die kinderen pal voor de auto naar links schoot. Op weg naar de warme leslokalen van het Dalton.

Nu zou ik er als handhaver ook voor passen om in de stromende regen scholieren aan te houden. Liever koos ik voor een droog winkelcentrum. Maar ook daar zijn ze niet te zien.

Klanten van De Julianabaan worden met de regelmaat van de klok omver gefietst. Het is – zeker tussen de bibliotheek en de ijssalon – gevaarlijk wandelen. Alleen zijn het nu niet alleen scholieren. Ook volwassenen maken gretig gebruik van deze route. Met alle risico’s van dien.

Nu weet ik best dat werkende fietsverlichting een zaak van de ouders is. En dat spookfietsende volwassenen zelf beter moeten weten. Toch werkt dat niet en blijkt handhaving nodig. Maar die BOA’s lijken vooral afwezig…

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter