Nieuws
Informatie wethouder klopte niet

Het was de gemeente Voorburg die in 1956 de grond waar nu het Diaconessenhuis in Voorburg-West staat, verkocht aan de Stichting Diaconesseninrichting. En dus niet aan de Reinier de Graaf Groep.

Dat heeft een woordvoerster van de gemeente desgevraagd laten weten. Wethouder Bianca Bremer berichtte de gemeenteraad eerder dat ‘conform de akte’ de Reinder de Graaf Groep (RdGG) het eigendom van het betrokken perceel in 1956 van de gemeente Leidschendam-Voorburg kocht.

De Reinier de Graaf Groep werd echter pas op 11 juli 1996 opgericht; de gemeente Leidschendam-Voorburg ontstond op 1 januari 2002.

De Stichting Diaconesseninrichting werd in september 1939 opgericht. Het adres was Fonteynenburghlaan 5. Functie: ziekenhuis. Het huidige, leegstaande, pand stamt uit 1965. In 2017 werd besloten tot sluiting en verkoop.

De Stichting Diaconesseninrichting en de Reinier de Graaf stichting uit Delft maakten op 21 december 1995 een fusievoorstel bekend. De fusie werd op 11 juni 1996 beklonken; de oprichtingsdatum van de Reinier de Graaf Groep. Die Groep werd op die dag ook de ‘verkrijgende rechtspersoon’. Met andere woorden: eigenaar van het Diaconessenhuis in Voorburg-West alsmede de ruim 30.000 vierkante meter grond waar het pand, en een zusterflat, op stond.

In de verkoopakte uit 1956 zijn volgens wethouder Bremer geen nadere afspraken vastgelegd behalve een toestemmingsvereiste van de gemeente bij doorverkoop van niet-bebouwde grond en bij een wijziging van de bestemming. Dat is, nu de gemeenteraad akkoord is gegaan met een Kavelambitie voor sloop/nieuwbouw, veranderd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter