Nieuws
Burgerinitiatief Vlietland ‘teleurgesteld’ en ‘verbaasd’

Het Burgerinitiaf Vlietland is ‘teleurgesteld’ dat projectontwikkelaar Dutch Lake District (DLR) ‘vervalt tot dreigen en chanteren’ om de bouw van 222 recreatiewoningen in natuur- en recreatiegebied Vlietland te kunnen realiseren.

Het Burgerinitiatief reageert op een brief die DLR eind vorige week aan de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg zond. DLR wil nog voor 1 april duidelijkheid over een wijziging van het bestemmingsplan waardoor de bouw mogelijk wordt.

Zo niet dan grijpt DLR terug op een liggend bestemmingsplan uit 2005. Daarin staat de bouw van appartementen (flatjes met drie bouwlagen) in Vlietland. Eigenlijk wil niemand die meer.

Het Burgerinitiatief zegt zich te ‘verbazen’ over het feit dat DLR nu een besluit eist en het democratisch proces onder druk zet.

Men verwijt DLR ook ‘misleidende informatie’ te geven. Ook op basis van het bestemmingsplan uit 2005 kunnen de appartementen niet zo maar gebouwd worden, zo stelt het Burgerinitiatief. Zo zijn er nieuwe stikstofberekeningen nodig en heeft DLR niet alle ontheffingen en vergunningen.

Het Burgerinitiatief zegt nooit door DLR benaderd te zijn voor participatie in de plannen. ‘In plaats van het gesprek aan te gaan wordt gekozen voor een éénzijdige communicatie in de vorm van deze brief’. Participatie zou DLR pas willen nadat de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg met het gewijzigde bestemmingsplan heeft ingestemd. (foto: protest tegen bouwplan)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter