Nieuws
Gezonde leefomgeving en leefstijl voor jeugd

Goed Bezig!, de gemeente en 13 partnerorganisaties hebben een overeenkomst getekend met daarin de plannen voor ‘de gezonde jeugd’ in 2023. Zo willen ze met de JOGG (Jongeren op gezond gewicht)-aanpak ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren in Leidschendam-Voorburg opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Denk aan gezonde voeding, voldoende bewegen, ontspanning en slaap in het bijzonder.

Namens de gemeente tekende wethouder Astrid van Eekelen: ,,Alleen samen kunnen we zorgen dat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving.” Miriam Blom, JOGG-regisseur: ,,Het is mooi dat zoveel partners zich aansluiten. Op deze wijze wordt de JOGG-aanpak op veel verschillende manieren en op diverse locaties in de gemeente toegepast.”

De 13 partners zijn: Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg, Sportfondsen (Sportlocaties Forum Kwadraat, Essesteijn en De Fluit), Jeugdgezondheidszorg ZHW,  Woej, Vlietkinderen, DAK Kindercentra, GGD Haaglanden, KiXs aanpak, Prima Voeding Junior, Catering op Maat, Stichting Techniekmenu, Stapfoods en De Cascade.

Wilt u zich ook aansluiten bij de JOGG-aanpak? Neem dan contact op met: Miriam.blom@senw-lv.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter