Nieuws
Meer vraag naar schuldhulpverlening

In 2022 hebben in de periode tot 1 oktober zestig inwoners een beroep op schuldhulpverlening gedaan bij de Kredietbank Nederland, de organisatie die namens de gemeente schuldhulpverlening regelt. Over heel 2021 waren dat er 31.

Dat heeft wethouder Philip van Veller gemeenteraadslid Frank Wilschut (ChristenUnie) in antwoorden op vragen laten weten. In 2021 bereikte de Kredietbank in 14 gevallen een akkoord over stabilisatie van de schulden. In 2022 lukte dat in 39 gevallen.

Tot een geslaagde schuldenregeling kwam het voor gevallen uit 2021 nog niet. In 2022 lukte dat wel in 24 cases.

De Kredietbank Nederland doet de schuldhulpverlening sinds begin 2021 voor de gemeente. Daarvoor was dat de PLANgroep.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter