Nieuws
Minister bezoekt ziekenhuis Antoniushove

 Minister Ernst Kuipers (volksgezondheid) bracht maandag een bezoek aan ziekenhuis Antoniushove. De minister sprak uitgebreid met Ingrid Wolf en David Voetelink, leden van de raad van bestuur van de HMC-ziekenhuisgroep waar het ziekenhuis onder valt. Artsen en verpleegkundigen lieten de minister zien welke zorg men biedt op het gebied van neurochirurgie en voor mensen met kanker.

De minister kreeg dankzij het werkbezoek meer zicht op de uitdagingen en ontwikkelingen waar de ziekenhuisgroep voor staat als topklinische zorginstelling in de regio Haaglanden. In de gesprekken kwam ook de regionale samenwerking met de zorgpartners ruim aan bod.

HMC levert veel hoog complexe zorg, zoals trauma- en neurochirurgie, in netwerkvorm; een manier van samenwerken die aansluit op het pas ondertekende IZA (Integraal Zorgakkoord). De minister hoorde van de HMC-bestuurders hoe de strategie van HMC aansluit op het IZA en spraken samen over de eisen waaraan de zorg van de toekomst moet voldoen. Daarnaast was de minister ook geïnteresseerd in de strategische programma’s van HMC voor de toekomst. Zoals de digitale strategie, de juiste zorg op de juiste plaats, het bieden van werkplezier in het licht van de landelijke personeelskrapte in de zorg en het bouwprogramma.

Neurochirurg dr. Wouter Moojen gaf de minister ook een kijkje in het Neurocentrum, waar specialisten ziekten en neurologische aandoeningen aan de hersenen, wervelkolom, zenuwen, het ruggenmerg en de spieren behandelen. Het Neurocentrum is een groot neurovasculair centrum en het grootste van zes hersentumorencentra van Nederland. Dr. Jaap Zindler, radiotherapeut-oncoloog en neuroloog Melissa Kerkhof spraken op de afdeling radiotherapie de minister bij over ontwikkelingen op het gebied van de neuro-oncologie, zoals de behandeling van gliomen.

Als afsluiting werd een bezoek gebracht aan de Neurospine waar de meer planbare medisch specialistische zorg aandacht kreeg. Neurochirurg Rishi Nandoe Tewarie en physican assistant Robin van Zijl vertelden de minister meer over hoe regionale samenwerking ervoor zorgt dat patiënten de beste behandeling kan geven bij aandoeningen aan de wervelkolom, zoals een hernia, stenose en spondylose. (foto Phil Nijhuis)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter