Nieuws
Snelladen veel duurder dan thuis opladen

Met de ingang van het prijsplafond voor stroom per 1 januari is het sinds lange tijd weer voor meer dan de helft goedkoper om de elektrische auto thuis op te laden in plaats van bij de snelladers van Fastned. Dit blijkt uit een analyse van prijsvergelijker Pricewise. Hans de Kok, directeur Pricewise, wijst erop dat dit voor automobilisten alleen geldt zolang deze automobilisten onder het prijsplafond blijven. ,,Als zij hun auto opladen nadat zij het verbruik van het prijsplafond hebben bereikt, dan zijn zij mogelijk ongeveer evenveel kwijt als bij een snellader. De huidige marktprijzen van energieleveranciers liggen rond de 0,80 cent per kWh. Budget Energie verlaagde afgelopen week hun prijs per eenheid stroom naar 0,39 cent, dat is 0,01 cent onder het tarief van het prijsplafond. Als de inkoopprijs van energie verder daalt of blijft op het niveau van afgelopen week, dan verwacht ik dat meerdere energieleveranciers hun energieprijzen verlagen tot onder het prijsplafond. De weeromstandigheden spelen hier, naast de groothandelsprijzen voor gas, een grote rol. Wanneer dat gebeurt, is het ook boven het verbruik van het prijsplafond goedkoper om je auto thuis op te laden. Houd er rekening mee dat je wel sneller aan het maximum verbruik komt van het prijsplafond geldt (2900 kWh per jaar) als je je auto thuis oplaadt.” Zie: Pricewise –  Snelladen duurder dan thuis opladen

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter