Nieuws
Woningen bij Station Voorburg

Het aantal vierkante meters kantoorruimte bij Station Voorburg gaat tussen nu en 2030 met 2000 omlaag tot 7810. De 2000 vierkante meter worden omgezet in woonruimten. Dat blijkt uit de regionale kantorenvisie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) die de provincie Zuid-Holland heeft overgenomen. Bij de 2000 vierkante meter gaat het om ‘incourante’ (niet gewild, verouderd, red.) kantoorruimte.

Op bedrijfsterrein Overgoo/Vlietweg wordt 8015 vierkante meter kantoor omgevormd tot woningen. Er blijft daar dan nog 20.825 vierkante meter kantoor over na 2030. In Klein Plaspoelpolder en Voorburg Centrum gebeurt tot 2030 niets met de beschikbare vierkante meters kantoor. In de rest van Leidschendam-Voorburg verdwijnt 11.580 vierkante meter kantoor door het concentreren van kantoorruimten bij knooppunten van openbaar vervoer en door het deels vernieuwen van de voorraad aan kantoorruimten.

Aan het Stationsplein in Voorburg staat maar één kantoorgebouw: SQM Stationsplein 4-6. Dat is, voor zo ver bekend, volledig bezet. Op Stationsplein 8 is hotel Holiday Inn gevestigd, daarnaast zit Tuincentrum Hofwijck doch dat heeft Westeinde 3 als adres. Achter Holiday Inn staat in een park nog wel een kantoorpand: Westeinde 3A. Westeinde 10 is eveneens een kantoor.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter