Nieuws
Jongeren melden zich voor daklozenopvang

Tussen eind 2021 en eind 2022 hebben zich negen jongeren uit Leidschendam-Voorburg gemeld voor de daklozenopvang in Den Haag; de voorziening waar ook Leidschendam-Voorburg op aangewezen is. ‘Omdat een deel van de jongeren die zich melden bij het daklozenloket niet bekend is/niet goed geregistreerd is wat de gemeente van herkomst is, liggen de daadwerkelijke aantallen waarschijnlijk hoger’.

Dat heeft wethouder Bianca Bremer de CDA-gemeenteraadsleden Diederik Visser en Jorrit Koster laten weten in antwoorden op vragen. De minimaal negen jongeren maakten deel uit van een groep van minimaal 38 mensen uit Leidschendam-Voorburg die zich over dezelfde periode meldden bij de daklozenopvang in Den Haag. Dat is ongeveer 25 procent.

Over de groep van 38 meldt Bremer: ‘Zes van hen hebben gebruik gemaakt/maken gebruik van de maatschappelijke opvang. Naast deze zes zijn ook vier gezinnen opgevangen in Den Haag. Omdat van een deel van de mensen die zich melden bij het Daklozenloket niet bekend is/niet goed geregistreerd is wat de gemeente van herkomst is, zullen deze aantallen in werkelijkheid hoger liggen’. (foto Straat Consulaat)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter