Nieuws
Energietoeslag voor 3714 huishoudens

Op 17 januari hadden 3714 huishoudens in Leidschendam-Voorburg de energietoeslag van 1300 euro ontvangen. 1714 van hen vroegen de toeslag zelf aan, de rest werd zijdens het Raadhuis uitgekeerd omdat betrokkenen daar al bekend waren/zijn. De toeslag is er voor huishoudens met een inkomen tot 20 procent boven het bijstandsniveau.

Dat heeft wethouder Philip van Veller het CDA-gemeenteraadslid Jorrit Koster in antwoorden op vragen laten weten. Een aanvraag indienen kon tot 30 november 2022. Er zijn nog 212 aanvragen in behandeling. Oorspronkelijk ging de wethouder uit van 4000 huishoudens die de energietoeslag konden krijgen.

Over de sluitingsdatum van 30 november in vergelijking met een mogelijke doortrekking tot juni 2023 merkt Van Veller op dat het daarbij ging over de energietoeslag 2022. Die moest worden afgewerkt. Daarvoor is december gebruikt. ‘Daarnaast zag het college van B&W een toename in het aantal aanvragen van inwoners die niet in aanmerking komen voor de toeslag. Dit kost veel extra tijd voor de uitvoering en maakt het inhalen van de liggende aanvragen lastiger. Dit aantal zou alleen maar toenemen als de aanvraag opnieuw werd opengesteld. Daarmee zou de hoeveelheid liggende aanvragen ook toenemen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter