Nieuws
Zes weken voor aanvechten waarde woning

De gemeente heeft inwoners die bezwaar willen maken tegen de WOZ-waarde van hun woning, basis voor de aanslag Onroerendzaakbelasting (OZB) tot 15 maart de tijd om dat te doen. Dat is volgens de gemeente zes weken nadat de aanslag OZB wordt verzonden. Die aanslag wordt, samen met de aanslag voor andere gemeentelijke belastingen, vanaf gisteren door het Raadhuis verzonden.

De gemeente raadt inwoners die bezwaar willen maken aan eerst op te bellen. Dan kan de taxateur van de gemeente om een waardecheck gevraagd worden. Er wordt dan binnen 3 werkdagen contact opgenomen voor een afspraak. Mocht blijken dat de waarde te hoog is vastgesteld dan wordt deze aangepast en is een formeel bezwaar niet meer nodig. B&W vragen inwoners om bij het bezwaar maken geen bureaus in te schakelen. Dat kost de gemeente namelijk geld. Als de waarde wordt verlaagd moet de gemeente het bureau een ‘fee’ betalen.

Het bellen en om een waardecheck vragen scheelt de gemeente ook geld. Er hoeft dan namelijk geen schriftelijke procedure te volgen. Dat spaart tijd en energie bij de ambtelijke inzet. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter