Nieuws
Jeugdherinneringen weg: KJ44 gesloopt

Het pand Koningin Julianaweg 44 in Leidschendam, KJ44, wordt gesloopt. De werkzaamheden zijn deze week begonnen. Het gebouw, waar ooit Dormibella, Sater en Rockz zaten, is eigendom van de gemeente. Het stond al jaren leeg.

Het vorige college van B&W maakte eind 2020 bekend dat er samen met het naast KJ44 gevestigde autobedrijf Auto Fock werd bekeken of het tot een herontwikkeling van het hele gebied gekomen kon worden. Er zouden woningen komen met bedrijfsruimten op straathoogte.

Bij herontwikkeling moest het gebied een eigen identiteit krijgen met een groene uitstraling en ‘open’ gevels. Aan de Koningin Julianaweg konden te bouwen woningen 2 tot 3 etages krijgen plus een kap; aan de J.S. Bachlaan zijn vier etages toegestaan net als aan de kant van de Oude Trambaan. Daar konden de woningen ook een kap krijgen.

B&W berekende de sloopkosten voor KJ44 destijds op 30.000 euro. Het in stand houden van het pand vergde jaarlijks 50.000 euro. Bij sloop werd het gebouw afgeschreven in de gemeentelijke boeken. Dat scheelde ruim 200.000 euro. Een tijdelijke herinrichting van het terrein kostte 10.000 euro, de studie naar herontwikkeling 25.000 euro.

Wat er nu na sloop van KJ44 gaat gebeuren is nog onduidelijk. Een woordvoerster van de gemeente sprak tegenover Vlietnieuws over een ‘eventuele herontwikkeling’. De gemeente is daarover in gesprek met ‘aangrenzende perceeleigenaren en huisartsen’.

Voor KJ44 is eerder gekeken naar vestiging van een huisartsenpraktijk en ombouw tot sociale woningen. Van beide voornemens is niets terecht gekomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter