Nieuws
Rel rond bouwplan Vlietland: ‘Bizar’

,,Bizar.’’ Zo noemt PvdA-gemeenteraadslid Sangita Paltansing de rel rond het plan voor de bouw van 222 recreatiewoningen in natuur- en recreatiegebied Vlietland, nu de Commissaris der Koning, Jaap Smit, B&W publiekelijk terecht heeft gewezen over informatie die aan de gemeenteraad werd verstrekt over het plan. Dat gebeurde in een brief, begin december 2022.

Inmiddels is er, mede op initiatief van de PvdA, een extra vergadering van de gemeenteraad georganiseerd op woensdag 1 februari waar de zaak ter sprake komt. Vorige maand pleitte de PvdA, samen met de SP, al voor het laten uitvoeren van een second opinion over het bouwplan door een onafhankelijke instantie of persoon.

Sangita Paltansing: ,,We willen duidelijkheid als gemeenteraad en duidelijkheid krijgen we op basis van feiten. De provincie vond het nodig om dit met een officiële brief recht te trekken. En terecht. Ik vind het beschamend dat het college van B&W denkt hiermee weg te kunnen komen. De gemeenteraad is feitelijk onjuist en onvolledig geïnformeerd in de brief. Behalve dat het niet netjes is van het college, wij kunnen op deze manier ons werk ook niet goed doen. Dat roept vragen op: Waarover zijn we door het college nog meer niet goed geïnformeerd als gemeenteraad?’’

Volgens het PvdA-gemeenteraadslid bevestigt de gang van zaken eens te meer dat de second opinion nodig is en er snel moet komen. ,,Om hier geld voor vrij te maken, is een besluit van de gemeenteraad nodig. Als de gemeenteraad daar volgende week over besluit, kan de second opinion er liggen, ruim voor de gemeenteraad een besluit moet nemen over het bestemmingsplan (waardoor de bouw mogelijk wordt, red.)’’, aldus Paltansing.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter